وي افزود: معيار تشخيص نفايس ملي براي هر اثر تاريخي با توجه به شرايط محوطه يا بنا است. نميتوان گفت که به طور مشخص چه بنايي نفيس نيست اما در حوزه بناهاي نفيس بايد گفت که تمامي آثار ثبتشده جهاني و آثاري که نامزد ثبت جهاني ميشود به هيچ عنوان از فهرست نفايس خارج نميشود.
صابري با اشاره به هشت بناي خارجشده از نفايس ملي خاطرنشان کرد: اين بناها براي واگذاري به بخش خصوصي و تبديل آن به فضاهاي گردشگري و مديريت بهرهبرداري از اين فهرست خارج شده است اما همچنان به عنوان اثر تاريخي ملي شناخته شده است و مشمول قوانين ميراثفرهنگي ميشود.
به گفته اين عضو کميته ملي تشخيص نفايس ملي با وجود خارج شدن اين بناها از فهرست نفايس و واگذاري آن به بخش خصوصي، سازمان ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري نقش نظارتي خود را روي اين بناها دارد.
صابري درباره زمان تشکيل جلسات کميته تشخيص نفايس ملي گفت: اين جلسات با توجه به درخواست بخش خصوصي و براي مشارکت در فرآيند استفاده از آثار تاريخي تشکيل ميشود تا بناهاي درخواستشده از سوي بخش خصوصي در اين جلسه مورد بررسي رئيس کميته، کارشناسان و اعضاي آن قرار بگيرد.
نخستين جلسه کميته تشخيص نفايس ملي در حوزهي آثار غيرمنقول 26 اسفندماه سال گذشته در عمارت مسعوديه تهران و به رياست معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ فريبرز دولتآبادي ـ تشکيل شد و در اين جلسه هشت بناي تاريخي از فهرست نفايس ملي خارج شد.
فريبرزدولتآبادي،معاون ميراث فرهنگي سازمان رييس کميته تشخيص نفايس ملي در حوزه آثار غيرمنقول، سياوش صابري مدير کل دفتر حفاظت از بناها و محوطههاي تاريخي دبير کميته حسينعلي وکيل مدير کل دفتر ثبت، حسن فاضلي نشلي رييس پژوهشکده باستانشناسي ، احمد خوشنويس رييس پژوهشکده ابنيه و بافت و دو نفر از کارشناسان سازمان، اعضاي آن هستند.
115/
انتهای پیام/